0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
ATHENS VIDEO ART FESTIVAL 2011 | 20 – 22 ΜΑΪΟΥ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ | ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ FOR TOMORROW REMEMBER FOR IT IS THE BEGINNING OF ALWAYS!

7ο Athens Video Art Festival

28/04/2011

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival, συνεχίζοντας την πορεία του στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά.

Υποστηρίζοντας τις βασικές αρχές του κι έχοντας ως κληρονομιά την επτάχρονη ιστορία του, το Athens Video Art Festival εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς παρουσιάζοντας χρόνο με το χρόνο την πληρέστερη δυνατή εικόνα από τα παγκόσμια καλλιτεχνικά δρώμενα με στόχο να εξοικειώσει το Ελληνικό κοινό με τα νέα μέσα σε μία προσπάθεια να ενώσει τα σημεία στο διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη.

Στα πλαίσια του προγράμματός του είχε τη χαρά να παρουσιάσει σειρά αφιερωμάτων σε μερικές από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του κόσμου των τεχνών, όπως ο Nam June Paik, ο Bill Viola, ο Bill Vorn κι ο Andy Warhol, σε συνεργασία με διεθνείς και εγχώριους φορείς. Καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα μέσω του ετήσιου καλέσματος συμμετοχής για τις επτά κατηγορίες του προγράμματος του (Video Art – Video Installations – Installation Art – Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art), συνθέτοντας μία πλατφόρμα διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις εκφάνσεις του ψηφιακού πολιτισμού.

Ακολουθώντας το διάσημο quote «The future is now» του Κορεάτη δημιουργού Nam June Paik, η φετινή διοργάνωση του Athens Video Art Festival προκρίνει τον διαρκή επαναπροσδιορισμό θέσεων, στόχων κι αξιών της καθημερινότητας προσκαλώντας τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό να συνυπάρξουν ως συνοδοιπόροι σε ένα ιδιότυπο ταξίδι προς το μέλλον. Στα πλαίσια του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν έργα από τις επτά επίσημες κατηγορίες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έντεκα από τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών από έξι χώρες της Ευρώπης καθώς και να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο ρηξικέλευθα καλλιτεχνικά ρεύματα, το FLUXUS, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Fluxus is an attitude».

Υποστηρίζοντας το ρόλο και το χαρακτήρα του Athens Video Art Festival, αλλά κι αναγνωρίζοντας το έργο των σύγχρονων δημιουργών, το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την ειδική κατηγορία «Believe the hype». Οι αίθουσες της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσουν έργα όλων των κατηγοριών και καλλιτεχνών που ξεχώρισαν από την προηγούμενη διοργάνωση έως σήμερα, σε επιμέλεια της ομάδας παραγωγής του φεστιβάλ.

Τέλος, με στόχο τη συνέχεια και την επικοινωνία ανάμεσα στα συστατικά στοιχεία της τέχνης αλλά κι οδηγό τη φράση «Music is the healing force of the universe», το Athens Video Art Festival 2011 εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα ξεχωριστό μουσικό line – up για να εγκαινιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο, inner stage.

Με την υποστήριξη:

Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Χορηγοί επικοινωνίας:

Mega, MTV Greece, docTV, tvxs, αθηνόραμα, 2board, Athens Voice, City Press, Free Sunday, PC World, Computer Active, Athens News, Aesthetica Magazine, Digital Artist, +design, Υποβρύχιο, SONIK, SOUL, Σινεμά, Velvet, Platform, Echomove, Αθήνα 9.84, Air 104.4, Best 92.6, Στο Κόκκινο 105.5, in.gr, otenet.gr, mindradio.gr, Breathtaking Athens, artAZ, Urban Style Mag, artmag, ελculture.gr, Dailymotion, avopolis.gr, postyourevent.gr, e-go.gr, forfree.gr, art fox, wooloo.org, e-artnow, Shooting People, ARTE Creative.

 

Info:

 

Ώρες λειτουργίας: 15:30 – 02:30 π. μ.

 

Πρόσβαση:

Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια)

Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031.

Στάση Μετρό «Κεραμεικός»

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

www.athensvideoartfestival.gr

 

Mail address: info@athensvideoartfestival.gr

 

Τηλ: +30 211 71 08 073

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias