0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
«Φιγούρες: Η πορεία από το σκοτάδι στο Φως», Έκθεση γλυπτικής του Πέτρου Ρουκουτάκηστο Ίδρυμα Ευγενίδoυ

Έκθεση Γλυπτικής

23/06/2011

Την έκθεση γλυπτικής του βραβευμένου γλύπτη Πέτρου Ρουκουτάκη με τίτλο: «Φιγούρες: Η πορεία από το σκοτάδι στο Φως», εγκαινιάζει  το Ίδρυμα Ευγενίδου την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:00. 

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από τις  23 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου 2011, περιλαμβάνει είκοσι έργα δουλεμένα άλλοτε σε μπρούντζο ή κασσίτερο, άλλοτε σε χαρτοπολτό και ξυλοπολτό κι άλλοτε σε μπετόν αρμέ ή υγρή πορσελάνη. 

Το έργο του γλύπτη Πέτρου Ρουκουτάκη χαρακτηρίζεται  από μια ιδιαίτερη αίσθηση της κίνησης, της φόρμας και βέβαια από ψυχή. 

Ο Πέτρος Ρουκουτάκης έχει στο βιογραφικό του σπουδές ζωγραφικής στη Σχολή Δοξιάδη και αργότερα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και μια σταθερή όσο και αμετακίνητη πορεία στον χώρο που επέλεξε, αυτόν δηλαδή της τέχνης, πορεία που συνεχίζεται και μετά τα 28 του χρόνια, όταν τυφλώνεται. 

Από το 1982 διδάσκει Γλυπτική στο Κ.Ε.Α.Τ., ενώ από το 1991 ξεκίνησε το Εργαστήρι Γλυπτικής Κεραμικής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την προσφορά του στην Γλυπτική αλλά και για το εκπαιδευτικό του έργο στην τέχνη έχει κατ’ επανάληψη τιμηθεί από πολλούς οργανισμούς και Ιδρύματα, ενώ το 1994 τιμάται με το βραβείο «Λέων Λεμός» από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2005 βραβεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Ζωή Γερουλάνου, Μέλος του Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος «κάθε έκθεση του Πέτρου Ρουκουτάκη είναι μία έκπληξη» και αυτήν ακριβώς την έκπληξη αναμένουμε μέσα από την νέα έκθεση του βραβευμένου Γλύπτη Πέτρου Ρουκουτάκη που φέρει τον τίτλο: «Φιγούρες: Η πορεία από το σκοτάδι στο Φως».

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 10:00-20:30.

Γραφείο Τύπου - Ίδρυμα Ευγενίδου

Λία Πανταζοπούλου : email: liap@eugenfound.edu.gr, τηλ.:210 9469684

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias