0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια. Ο φροντιστής είναι το άτομο (μέλος της οικογένειας, του φιλικού περιβάλλοντος ή επαγγελματίας), το οποίο βοηθά σε τακτική ή καθημερινή βάση τον ασθενή με άνοια και φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών του, την άνετη και ασφαλή διαβίωσή του.

Ημέρα Φροντιστή Alzheimer

24/03/2011
πηγή: CITY PRESS

 

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 160.000 ασθενείς, ενώ για κάθε ασθενή με νόσο Αλτσχάιμερ, μπορεί να υπάρχουν μέχρι και 3 στενοί συγγενείς που επηρεάζονται άμεσα.

Οι αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση των φροντιστών. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι παράγοντες που συνδράμουν σημαντικά τον φροντιστή στο δύσκολο έργο του. Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι φροντιστές αφενός προσφέρουν στον ασθενή υψηλή ποιότητα φροντίδας και αφετέρου καταφέρνουν να χειρίζονται πιο αποτελεσματικά τη συναισθηματική επιβάρυνση και τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου.

Με την ευκαιρία της ΗΜΕΡΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει για τρίτη χρονιά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους οικογενειακούς φροντιστές το Σάββατο 19 Μαρτίου, από τις 10:00 έως και τις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Επίσης, την Κυριακή 20 Μαρτίου, από 10:00 έως 14:00, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για πρώτη φορά για τους έμμισθους φροντιστές, Έλληνες και αλλοδαπούς.

Οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον ασθενή τους.

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι τέσσερις ώρες και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

 

•  Πληροφορίες για τη νόσο Αλτσχάιμερ

 

•  Θεραπευτικές προσεγγίσεις

 

•  Διαταραχές συμπεριφοράς

 

•  Πρακτικά προβλήματα φροντίδας

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 9011 40 41 51

 

(χρέωση από σταθερό 1.48/λεπτό, από κινητό 1.97/λεπτό, περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%).

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί δωρεάν ενημερωτικά έντυπα για την νόσο Αλτσχάιμερ και πληροφοριακό υλικό για τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

 

Επείγουσα έκκληση για τη σωτηρία του 22χρονου Ανδρέα
  • Επείγουσα έκκληση για τη σωτηρία του 22χρονου Ανδρέα
  • Ο Ανδρέας, είναι 22 ετών και φοιτητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ε.Μ.Π. Πριν λίγο καιρό ...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias