0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Τετάρτη 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών στο Ενυδρείο Κρήτης!

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

08/06/2011

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) καλεί το κοινό στο Ενυδρείο Κρήτης όπου διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις:17:00 - 21:00 Ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο με ενημέρωση στο χώρο για στοιχεία της θαλάσσιας ζωής από το προσωπικό18:00 ομιλία με θέμα την επίδραση των κλιματικών αλλαγών και της αύξησης της θερμοκρασίας στη θαλάσσια ζωή του Αιγαίου και της Μεσογείου από τον ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Ε. Παπαθανασίου19:00 Ναυτίλος: Εξερευνήσεις στις Ελληνικές Θάλασσες.

Ένα πρωτοποριακό ωκεανογραφικό ντοκιμαντέρ το οποίο εξερευνά τον άγνωστο, θαλάσσιο κόσμο της ΕλλάδοςΩκεανοί: Πόσα άραγε ξέρουμε γι αυτούς?Η 8η Ιουνίου γιορτάζεται παγκοσμίως ως «Ημέρα των Ωκεανών». Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε στην ιστορική πλέον Παγκόσμια Διάσκεψη του Ρίο το 1992, προτρέποντας τις κοινωνίες και τις κυβερνήσεις τους να αναλογιστούν, να προβληματιστούν και να διαχειριστούν βιώσιμα τον μεγαλύτερο φυσικό πόρο του πλανήτη μας : τους Ωκεανούς.

Οι Ωκεανοί καλύπτουν το 70% της έκτασης του πλανήτη και διαθέτουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα που προέρχεται από την εξέλιξη της ζωής για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Οι τεράστιες αυτές ποσότητες νερού καθορίζουν το πλανητικό κλίμα και τις κλιματικές αλλαγές, παράγουν την μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου και καθορίζουν τη λειτουργία των βιολογικών και χημικών κύκλων της φύσης.

Ο άνθρωπος εξαρτάται απόλυτα από τη λειτουργία του οικοσυστήματος των ωκεανών ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας οικονομίας (αλιεία, μεταφορές, τουρισμός) βασίζεται στους ωκεανούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, καλέστε στο 2810-337788. 

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias