0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θεσμοθέτησε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος με τίτλο "Καθημερινός Πολιτισμός'', που στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων δράσεων και διαλόγων, μεταξύ πανεπιστημίου και κοινωνίας.

Πρόγραμμα Καθημερινός Πολιτισμός

17/01/2012

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας, φορείς και οργανισμούς και φιλοδοξεί να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία του πανεπιστημίου, με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου.


Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα "Καθημερινός Πολιτισμός'' σχεδιάζει και υλοποιεί θεματικές εκδηλώσεις και δράσεις, που αναδεικνύουν τις συγκλίσεις μεταξύ επιστημών και τεχνών, στο επίπεδο της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού. Αυτές συνοδεύονται από σεμιναριακού τύπου συμπόσια, από τα οποία οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο.


Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με την εκδήλωση "Γεύση και Μνήμη", η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί για τα τέλη του προσεχούς Φεβρουαρίου και θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα. Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη εκδήλωση με λόγο, ήχο, εικόνα, και υλικά τεχνουργήματα, στην οποία συμμετέχουν δήμοι της Μεσσηνίας σχολεία του νομού, οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, όπως το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο, ο Μορφωτικός Σύλλογος, η Φωτογραφική Λέσχη, το Λύκειο Ελληνίδων, πολλοί άλλοι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, καθώς και πολίτες.


Η εκδήλωση "Γεύση και Μνήμη" έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση της γεύσης σε όλες τις μεταφορικές διαστάσεις της και την ανακάλυψη της σχέση της με την μνήμη, δηλαδή με την ιστορία και την πολιτισμική μας ταυτότητα.





Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias