0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Καθαρισμός της παραλίας του Βαρνάβα

05/04/2011

Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού 2011 και το Δίκτυο εθελοντών της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα πραγματοποίησαν το Σάββατο 19 Μαρτίου καθαρισμό τμήματος της πανέμορφης παραλίας Βαρνάβα, με τη συμμετοχή και μαθητών καθώς και εκπαιδευτικού από το Δημοτικό σχολείο Βαρνάβα.        

Η συγκεκριμένη δράση ήταν η πρώτη από τις δεκαοχτώ (18) δράσεις εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2011 στην βορειοανατολική Αττική από την Λαογραφική εταιρεία. Ο επικεφαλής του δικτύου εθελοντών Πέτρος Κατσίκης τόνισε «ότι οι κοινωνίες των πολιτών ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τους θεσμούς της πολιτείας οι οποίοι για διάφορους λόγους είναι ή παραμένουν αδρανείς. Από την άλλη πλευρά όμως δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας διανύουμε και βιώνουμε. Ο προγραμματισμός και η καλή θέληση μπορούν να προσφέρουν σε πολλαπλά επίπεδα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες στην κοινωνία των πολιτών ώστε ο εθελοντισμός να αναδειχθεί πρώτη προτεραιότητα».

Την συγκεκριμένη δράση στήριξαν οι χορηγοί "φούρνοι Βλάχος" καθώς και η ταβέρνα "Αίολος" στην παραλία Βαρνάβα. Η επόμενη δράση του δικτύου εθελοντών της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 με την προσφορά ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Ίδρυμα Παμμακάριστος στη Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνος.

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias