0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank Ο νέος διαδραστικός περιβαλλοντικός χώρος

Navarino Natura Hall, μοναδικός διαδραστικός περιβαλλοντικός χώρος

25/04/2011
πηγή: FREE SUNDAY

 

Ένας μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστικός εκθεσιακός χώρος είναι το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, που θα λειτουργεί από τον Ιούνιο στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. 

Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Navarino Foundation, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Με τη χρήση νέων, διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, όπως videos, τρισδιάστατες προβολές, οθόνες αφής κ.ά., οι επισκέπτες, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και κάτοικοι της περιοχής θα ενημερώνονται για τη μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, καθώς και για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Επίσης, θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO) –το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES (του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino)– και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα πάνω στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο. 

Τα επιμορφωτικά προγράμματα για τα παιδιά που θα διεξάγονται στο χώρο θα προσφέρουν γνώση με έναν απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο. Γονείς και παιδιά θα μπορούν στη συνέχεια να εξερευνήσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής. 

Ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σημείωσε: «Το όραμα ενός ανθρώπου που αγάπησε και πρόσφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του αναπτύσσεται και διαιωνίζεται μέσα απ’ όλους εμάς. […] Υλοποιείται τώρα μια πρωτοποριακή ιδέα, που αναδεικνύει τη Μεσσηνία σε πρότυπη οικολογική κοιτίδα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο».

 

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias