0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS

ΔΗΜΟΙ

Α - Ω

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Η Αγιά είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, φυσική ομορφιά, παραδοσιακό ύφος, χαρακτηριστικά που συγκινούν και προσελκύουν τον επισκέπτη. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Γιορτή Κάστανου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στο 9ο με 10οχλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Μαραθώνος, στους πρόποδες του Υμηττού. 'Εχει έκταση 10 τ.χμ., και συνορεύει με τους Δήμους: Χολαργού, Χαλανδρίου, Γέρακα και Γλυκών Νερών. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Δίκτυο για την ανθρωπιά
  • Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
  • Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Δύο λόγια για τον πολιτισμό και για τον πολιτιστικό χώρο. Από γλωσσολογική άποψη ως πολιτισμός ορίζεται το σύνολο των υλικών και πνευματικών φαινόμενων που χαρακτηρίζουν μια κοινωνική ομάδα.  Από την άποψη της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της φιλοσοφίας και γενικότερα των επιστημών, ως πολιτισμός ορίζεται η συνολική κοινωνική κληρονομιά μιας ομάδας ανθρώπων. Ο όρος αναφέρεται στο ολοκληρωμένο πρότυπο της ανθρώπινης γνώσης, των πεποιθήσεων και της συμπεριφοράς.  Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό ο πολιτισμός συνίσταται στη γλώσσα, στις ιδέες, στις πεποιθήσεις, στα ήθη, στα έθιμα, στα ταμπού, στους κώδικες, στους θεσμούς, στα εργαλεία, στις τεχνικές, στα έργα τέχνης, στις τελετές, τελετουργίες και στις άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, ακόμη και στις συνήθειες που έχoυν αποκτήσει τα μέλη της κοινωνίας στην οποία αναφερόμαστε. Η συμπεριφορά, οι αξίες, τα ιδεώδη και οι πεποιθήσεις του ατόμου επηρεάζονται από τον πολιτισμό, στο πλαίσιο του οποίου ζει. Το άτομο μπορεί να προσαρμοστεί και να ζήσει σε άλλους, διαφορετικούς πολιτισμούς, να τους γνωρίσει ή και να τους μεταφέρει από τη μια περιοχή στην άλλη. Η συνέχεια και η ανάπτυξή του πολιτισμού εξαρτάται από την ικανότητα του ανθρώπου να τον κατανοεί, να τον βιώνει και να μεταβιβάζει τη γνώση του στις επόμενες γενεές. Πολιτιστικός χώρος είναι η γεωγραφική μονάδα οι κάτοικοι της οποίας έχουν κοινά πολιτιστικά πρότυπα και χαρακτηριστικά, και παρόμοιο τρόπο διαβίωσης. Η περίπτωση της πολιτιστικής συγκρότησης των Αγίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μέχρι την τρίτη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα ο χώρος τους ήταν ουσιαστικά ακατοίκητος ενώ οι πληθυσμοί που τον περίβαλλαν διαφοροποιούνταν σημαντικά μεταξύ τους.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ταινίες Α’ προβολής… δωρεάν; Ναι!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δήμος Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται στην Δυτική περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Αθηνών και έχει αναπτυχθεί εκατέρωθεν της αρχαίας Ιεράς Οδού. Η πόλη έχει πάρει το όνομά της από το Όρος Αιγάλεω, απ' όπου ο βασιλιάς των Περσών Ξέρξης παρακολούθησε την καταστροφή του στόλου του από τους Έλληνες, στην ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Τραγουδώντας τα κάλαντα στους δρόμους
  • Γνωρίζω την πόλη μου
  • Εκδήλωση χορού

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη, η πρωτεύουσα του Έβρου, κατέχει ηγεμονική θέση στο γεωγραφικό χώρο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης,καθώς αποτελεί τη βασική πύλη διασύνδεσης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Μεσογείου,της Ασίας και της Παρευξείνιας ζώνης και έχει αναδειχθεί ως μείζων εσωτερικός συνοριακός κόμβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη της Αλεξανδρούπολης ακολουθεί ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Το λιμάνι και ο σιδηροδρομικός σταθμός της αποτελούν σημαντικά κέντρα του διαμετακομιστικού εμπορίου. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Δωρεάν διανομή τροφίμων
  • Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος
  • «Πολυκοινωνικό»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Τα Βριλήσσια βρίσκονται στη βορειοανατολική Αττική, στις υπώρειες του Όρους Πεντελικού, από το οποίο πήραν και το όνομά τους (στην αρχαιότητα το Πεντελικό ‘Ορος ονομαζόταν Βριλησσός) και έχουν έκταση 3.600 km2. Αρχικά ήταν συνοικισμός του Δήμου Χαλανδρίου και αποτελούσαν τμήμα της ευρύτερης περιοχής «Πάτημα».

[...]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Δήμος Γλυφάδας

Η Γλυφάδα, έδρα του ομώνυμου δήμου, είναι παραλιακό προάστιο, παρά την Άκρα Πούντα του Σαρωνικού, στα νότια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, έκτασης 25 τετρ. χλμ. Από την Αθήνα απέχει περίπου 14 χλμ. και από το Φάληρο περίπου 7,5 χλμ. Διοικητικά, ανήκει στην περιφέρεια Αττικής και στη Νομαρχία Αθηνών. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Δώσε αξία στο κάθε σου βήμα
  • Αγώνας δρόμου για κάθε ηλικία
  • Η μαρίνα ανήκει και πάλι στα ψάρια της

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών

Ο Δήμος Γρεβενών είναι τόπος ορεινός, με πυκνά δάση, πλούσια χλωρίδα και πανίδα και φυσικά τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς. Ο σπουδαίος φυσικός πλούτος των Γρεβενών μεταξύ άλλων αντικατοπτρίζεται στον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, στο Βενέτικο ποταμό και το Μυλεοπόταμο, που προσφέρουν πανέμορφες διαδρομές για τους λάτρεις εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως ράφτινγκ, κανόε καγιάκ κτλ, στο βραβευμένο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

[...]

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Δήμος Δίου-Ολύμπου

Δήμος Δίου-Ολύμπου, η πύλη της Μακεδονίας!

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου
  • Η μητέρα γη και τα προϊόντα της
  • Σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακής κούκλας

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δήμος Ελευσίνας

Η Ελευσίνα, μια πόλη με πληθυσμό 30.000 κατοίκων και σε απόσταση 20 χλμ από την Αθήνα, είναι γνωστή για την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη βιομηχανική της ιστο¬ρία. Στην αρχαιότητα υπήρξε για 2000 χρόνια (1600 πχ-400 μχ) μια από τις πέντε ιερές πόλεις με τα Ελευσίνια Μυστήρια να προσελκύουν προσκυνητές από όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Το όνομα της πόλης γίνεται τρανότερο χάρη στον μεγάλο τραγικό ποιητή Αισχύλο. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Βόλτα με ποδήλατο
  • Αισχύλεια 2011

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Δήμος Ζωγράφου είναι σήμερα μια πόλη περίπου 150.000 κατοίκων . Στις αρχές όμως του 1900 δεν ήταν παρά μια μικρή κοινότητα . Την ευκαιρία για την κατοίκηση και τη δημιουργία του πρώτου οικισμού έδωσε ο Ιωάννης Ζωγράφος , όπου το κτήμα, που είχε αγοράσει το 1902 , το μοίρασε σε μικρά οικόπεδα και μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο , άρχισε να τα πουλάει . Έτσι σχηματίστηκε ένας οικισμός που αποσπάστηκε από το Δήμο της Αθήνας και αποτέλεσε ( το 1929 ) την κοινότητα Ζωγράφου ( περίπου 100 σπίτια ) . Ο Ιωάννης Ζωγράφος κράτησε μόνο ένα τμήμα στο σημείο συνάντησης των σημερινών λεωφόρων Αλ.Παπάγου και Γ. Ζωγράφου . Ο Ιωάννης Ζωγράφος απέκτησε πέντε γιους : τον Κωνσταντίνο , τον Γεώργιο , τον Νικόλαο ( τον αποκαλούμενο "Νικ δε Γκρήκ" ) , τον Σπυρίδωνα και τον Σωτήρη και τρεις κόρες : την Παυλίνα , τη Ζηνοβία και τη Μαρία . Ένας από τους γιους του , ο Σωτήρης Ζωγράφος , έγινε αργότερα ( 1947 ) ο πρώτος Δήμαρχος Ζωγράφου .Ο Ιωάννης Ζωγράφος ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου - οικονομολόγος και πολιτικός και γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1844 . Το παραπάνω κτήμα το αγόρασε από τον Βουρνάζο - καθηγητής της Χημείας, στο Πολυτεχνείο , στην Ανωτάτη Εμπορική σχολή και ακαδημαϊκός .Εκτός των Ζωγραφαίων υπήρχαν κι άλλοι μεγάλοι κτηματίες της περιοχής ( όπως Πετράκηδες , Σταματοπουλαίοι , Αργυροπουλαίοι κ.ά ) , που είχαν αγοράσει ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Αθήνας , με ωραίο κλίμα και πολύ κοντά στην Αθήνα .Το 1930 ο αείμνηστος Ελευθέριος Βενιζέλος θεμελιώνει το 1ο Δημοτικό σχολείο ( το Ζωγράφειο ) , στην ίδια θέση που βρίσκονται σήμερα τα Δημοτικά σχολεία απέναντι από τον Ναό του Αγ. Θεράποντα . Μια από τις αίθουσες του σχολείου ήταν και τα γραφεία της νεοσύστατης κοινότητας Ζωγράφου .Σιγά - σιγά η κοινότητα Ζωγράφου μεγαλώνει και στα όρια της κοινότητας , εκτός από τις περιοχές Ζωγράφου και Γουδή , συμπεριλαμβάνονται τα Κουπόνια και η περιοχή του φυτωρίου του Υπουργείου Γεωργίας τα σημερινά "Άνω Ιλίσια" . Πολλές ωραιότατες βίλες που σώζονται ακόμα και σήμερα αρχίζουν να κτίζονται . Η βίλα του Κώστα Ζωγράφου , σήμερα παιδικός σταθμός , η βίλα Βοναπάρτη που στεγάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου , η βίλα Βουτυρά , σήμερα Πνευματικό Κέντρο . Επίσης η οικία Γεωργίου Γουναρόπουλου , σήμερα Μουσείο και Πινακοθήκη .Την ίδια εποχή ιδρύθηκε ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος , με την επωνυμία "Ένωση Ζωγράφου" . Το γήπεδό του, βρισκόταν μεταξύ των σημερινών οδών Ξηρογιάννη , Αλ.Παπάγου , Γ. Παπανδρέου και Δαβάκη Πίνδου . Στα Κουπόνια εγκαταστάθηκε και το πρώτο αστυνομικό τμήμα . Άρχισε να λειτουργεί ο πρώτος υπαίθριος κινηματογράφος "ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ" , στη θέση της σημερινής πλατείας Δ.Αλεξανδρή (Γαρδένια).Κατά το έτος 1948 η κοινότητα Ζωγράφου έγινε Δήμος . 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Χριστούγεννα στην πόλη
  • Χριστούγεννα στο Δήμο Ζωγράφου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στα πολύ παλιά χρόνια στον κόσμο βασίλευε ο Ουρανός και η Γαία. Αυτοί κάνανε αμέτρητα παιδιά. Το πιο όμορφο απ΄ όλα ήταν ο Ευώνυμος. Αυτό το πανώργιο παλικάρι είναι ο πρώτος κάτοικος της περιοχής, ο παππούς μας δηλαδή. Απ΄ αυτόν πήρε το όνομα του ο Δήμος, ο οποίος ήταν ένας από τους δέκα Δήμους που ήταν χωρισμένη η Αττική στα αρχαία χρόνια.   Αρχαιολογικές ανασκαφές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη Μυκηναϊκού οικισμού στην περιοχή Αγίου Νικολάου και άλλου νεώτερου του 4ου π.χ. αιώνα στην πλατεία Νικηταρά. Επίσης χρησιμοποιήθηκε ως στρατόπεδο στο Χρεμωνίδειο πόλεμο μεταξύ Μακεδόνων, Πτολεμαίων και Σελευκιδών. Έμειναν σε μας χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα, βέλη, βλήματα και αγγεία να θυμίζουν την μεγάλη σύγκρουση.   Το 1924 δημιουργήθηκε ο πρώτος σύγχρονος οικισμός, ο οποίος στην απογραφή του 1929 εμφανίζεται με 569 κατοίκους. Αρχικά ήταν κοινότητα όπου κατοικούσαν μεγαλοαστοί, οι οποίοι είχαν οικοδομήσει άνετες εξοχικές κατοικίες με κήπους και ανεμόμυλους (Πουσουλίδης, Ταμπάς, Αναστασιάδης, Πρωτόπαππας).Το Φεβρουάριο του 1964 προήχθη σε Δήμο.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό
  • Περιβαλλοντική εθελοντική δράση στον Υμηττό
  • Περίπατος στον Υμηττό!

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δήμος Ηρακλείου

Το Ηράκλειο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και το οικονομικό κέντρο του νησιού. Η πόλη αποτελεί, επίσης, το εμπορικό και επιστημονικό κέντρο του νησιού. Κατέχει στρατηγική γεωπολιτική θέση στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου, συνδέοντας τρεις ηπείρους και πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2011

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δήμος Καλλιθέας

Η Καλλιθέα, με πληθυσμό που προσεγγίζει τις 200.000 κατοίκους, απλώνεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Φαληρικό Όρμο, σε μία έκταση 4.500 στρεμμάτων. Ο Δήμος της πόλης έχει ως έμβλημα τον Θησέα που, σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν επέστρεψε από την Κρήτη, όπου είχε εξοντώσει τον Μινώταυρο, αποβιβάστηκε στις ακτές της Καλλιθέας.  

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Παρουσίαση τελικών σχεδίων

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δήμος Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς είναι δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αγίας Τριάδας, Αγίων Αναργύρων, Βιτσίου, Καστοριάς, Κλεισούρας, Κορεστίων, Μακεδνών, Μεσοποταμιάς και της κοινότητας Καστρακίου.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ημέρα της Γυναίκας και Καρκίνος του Μαστού

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δήμος Κεφαλονιάς

Νέος Καλλικράτειος Δήμος Κεφαλλονιάς που συστήθηκε από τη συνένωση 7 πρώην Δήμων και 1 κοινότητας. ΟΤΑ Α βαθμού. Επικράτεια: Νήσος κεφαλλονιας 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Μαγικές Σβούρες
  • Κεφαλονιά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι
  • Εθελοντές Σαμαρείτες

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Ο Δήμος Κιλκίς είναι δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Κιλκίς, Κρουσσών, Δοϊράνης, Χέρσου, Μουριών, Πικρολίμνης και Γαλλικού. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 1581.21 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 56.336 κάτοικοι (κυρίως αγροτικός πληθυσμός) σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε το Κιλκίς. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν προσφυγική καταγωγή, από τις λεγόμενες "αλησμόνητες πατρίδες" του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Στρώμνιτσας. Η πόλη του Κιλκίς είναι χτισμένη στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου και αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Κιλκίς
  • Τραπέζι αγάπης
  • «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων

Περιλαμβάνει τον πρώην δήμο Κορίνθου καθώς και τις πρώην κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας και Σολομού.  Με τον "Καλλικράτη" ενσωματώθηκαν οι Δήμοι Άσσου-Λεχαίου, Σαρωνικού, Σολυγείας και Τενέας. Έδρα του νέου Δήμου παραμένει η Κόρινθος που είναι και πρωτεύουσα του νομού, έχοντας  πληθυσμό 60.200 κατοίκους. Ο δήμος αυτός παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και ελκύει πολλούς περιηγητές Έλληνες και ξένους όλο το χρόνο, αφού στα όριά του βρίσκεται ο αρχαιότερος οικισμός της Κορινθίας, η περιοχή Κοράκου όπου έχει ανακαλυφθεί προϊστορικός οικισμός του 5.000 π.Χ. Επίσης η πόλη της Αρχαίας Κορίνθου, με πλήθος ναών και κτιρίων της ρωμαϊκής, κυρίως, εποχής, αφού η αρχαιότερη ελληνική πόλη καταστράφηκε εκ θεμελίων το 146 π.Χ., από τον Ρωμαίο Μόμμιο. Στο νοτιότερο άκρο του δήμου υψώνεται ο βράχος του Ακροκορίνθου με το περίφημο κάστρο, που χρησιμοποιήθηκε ανελλιπώς από την αρχαιότητα μέχρι και την επανάσταση του 1821 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ελληνική ιστορία. Η πόλη της Κορίνθου είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού και παρουσιάζει έντονη εμπορική κίνηση λόγω των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που εδρεύουν σ' αυτήν.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Πράσινοι δρόμοι

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Δήμος Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού έχει συνολική έκταση 4,8 τετ. χιλιόμετρα και βρίσκεται σε σημείο που είναι ο κόμβος της βιομηχανικής ζώνης, του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής - Αντιπεριφέρεια Πειραιά και συνορεύει με τους Δήμους Νίκαιας, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός ανέρχεται σε 67.456 κατοίκους. Ο πραγματικός όμως πληθυσμός ξεπερνάει τις 100.000. Το 1934 αποσπάστηκε από τον Δήμο Αθηναίων και δημιουργήθηκε η νέα Κοινότητα Κορυδαλλού, ενώ το 1946 αναγνωρίσθηκε ως Δήμος. Διοικείται από 41μελές Δημοτικό Συμβούλιο. Η σημερινή δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη αναδείχθηκε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 και επανεξελέγη στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Ο Δήμος Κορυδαλλού διαρθρώνεται σε δέκα Διευθύνσεις: Διοικητικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μελετών και Κτηματολογίου, Έργων, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Αδειών Καταστημάτων, Πρασίνου, Καθαριότητας και Συγκοινωνιών και Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, οι οποίες εποπτεύονται από πέντε Αντιδημάρχους. Με το Ν. 3852 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης" δημιουργήθηκε  το Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο "Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού" το οποίο ασκεί την πολιτική του Δήμου στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παράλληλα λειτουργούν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορυδαλλού (ΔΗΚΕΚΟ) και η ανώνυμη Δημοτική Κατασκευαστική Επιχείρηση Κορυδαλλού (ΔΗΚΕΚ). 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Εθελοντική αιμοδοσία
  • Δωρεάν μαθήματα Α’ Βοηθειών
  • Δώσε κίνηση στο σώμα, βάλε χρώμα στη ζωή!

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Δήμος Μαραθώνος

Σύμφωνα με το νέο αυτοδιοικητικό Νόμο, με το κωδικό όνομα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι Δήμοι Νέας Μάκρης και Μαραθώνα καθώς και οι Κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα ενοποιήθηκαν σε ένα νέο Δήμο με το ιστορικό όνομα του  Μαραθώνα. Έδρα του νέου Δήμου είναι ο Μαραθώνας. Ο νέος Δήμος Μαραθώνα, πέμπτος σε έκταση Δήμος της Αττικής και από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους στη χώρα, έχει συνολική έκταση 222.170 στρέμματα και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει συνολικό πληθυσμό 26.899 κατοίκους. Ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται στα ΒΑ παράλια του Νομού. Από το συνολικό πληθυσμό 26.899 κατοίκων του νέου Δήμου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, στη Νέα Μάκρη κατοικούν οι 14.809 ήτοι το 55% του συνόλου, στο Μαραθώνα 8.882 ήτοι το 33%, στο Γραμματικό 1.486 ήτοι το 5,5% και στο Βαρνάβα 1.722 ήτοι το 6,4%. Ο νέος Δήμος Μαραθώνα διοικείται από το Δήμαρχο και 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει ακόμα ένα 11μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, ένα 5μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, ένα 3μελές Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού και ένα 3μελές Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ο Δήμος Νάουσας ιδρύθηκε την 17/10/1912, ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Το 1955 με το από 3/9/1955 Βασιλικό Διάταγμα, χαρακτηρίσθηκε ως Ηρωική πόλη για τους αγώνες και τις θυσίες της στους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες του 1822 από τον τουρκικό ζυγό. Το 1998 στα πλαίσια του προγράμματος «Ιωάννης Καποδίστριας» συνενώνεται με τις Κοινότητες Αρκοχωρίου, Γιαννακοχωρίου, Ροδοχωρίου και Στενημάχου και αποτελεί το νέο διευρυμένο Δήμο Νάουσας και καλύπτει έκταση 300.891 στρεμμάτων.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Καλάθι αλληλεγγύης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Ο Δήμος Συκεών ανήκει στο νομό Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . Μαζί με άλλους 15 Δήμους αποτελούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ). Συνορεύει στα βόρεια και ανατολικά με το Δήμο Πεύκων και το Δήμο Χορτιάτη, στα νότια με τους Δήμους Αγίου Παύλου και Θεσσαλονίκης και στα δυτικά με τους Δήμους Νεάπολης και Πολίχνης. Είναι κατ’ εξοχήν τόπος κατοικίας, περιοχή ξεχωριστή όχι μόνο για τη μορφολογία του εδάφους αλλά και για τη γειτνίασή της με το υπέροχο δάσος του Σέιχ Σου. Είναι ο τόπος που ρίζωσαν οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας, του Πόντου, και της Ανατολικής Θράκης, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και αποδείξεις ότι κατοικήθηκε και σε πολύ παλιές εποχές. Με το ΠΔ 18/18.1.1934, ο μέχρι τότε Δήμος Θεσσαλονίκης διασπάστηκε και έτσι δημιουργήθηκαν νέες κοινότητες, μεταξύ αυτών και η κοινότητα Συκεών που περιλάμβανε τότε τους συνοικισμούς Νέα Βάρνα, Π. Λεβαντή, Κολοκοτρώνη, Ροδοχώρι, Αργώ, Ζαϊμη, Ρ Φεραίου. Μετά την απογραφή του 1951 και με το Βασιλικό Διάταγμα του 1954, επήλθε η μετατροπή της κοινότητας σε Δήμο, που περιελάμβανε τους οικισμούς Συκιές και Ρετζίκι. Το 1992 το Ρετζίκι αποσπάστηκε και δημιουργήθηκε η Κοινότητα Πεύκων. Έχει συνολική έκταση 3800 στρέμματα και πληθυσμό 55.000 κατοίκους, όπως εκτιμάται για το 2007. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού της ΕΣΥΕ που πραγματοποιήθηκε το 2001, ο πραγματικός πληθυσμός ήταν 41.726 κάτοικοι ενώ ο μόνιμος πληθυσμός, που είναι λίγο μεγαλύτερος, ανέρχεται σε 42.787 κατοίκους. Από το 1991 μέχρι σήμερα ο πληθυσμός του Δήμου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 22,5% σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της χώρας ήταν κατά μέσο όρο 7%. Ο Δήμος Συκεών κατέχει την 4η θέση στο ΠΣΘ μετά τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Ευόσμου. Από το σύνολο της έκτασης του Δήμου, το μεγαλύτερο ποσοστό (52.6%) αντιστοιχεί στη δασική έκταση του Σέιχ-Σου, που ανήκει στη διοικητικά όρια του Δήμου, και έχει έκταση 2000 στρέμματα. Η υπόλοιπη έκταση, της τάξης των 1800 στρεμμάτων, καλύπτεται από τον οικισμό των Συκεών. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Δήμους του ΠΣΘ ο Δήμος Συκεών κατέχει τη 10η θέση ως προς την έκταση που καταλαμβάνει. Το μνημείο του Επταπυργίου είναι το σήμα κατατεθέν του Δήμου. Ένας χώρος, μνημείο σήμερα, κολαστήριο μέχρι χθες, που μαρτυρεί τη συνεχή αντίσταση του λαού μας, στην τουρκοκρατία, τη γερμανική κατοχή και την περίοδο της επταετίας. Το εξωτερικό τείχος της παλιάς πόλης, που χρονολογείται από το 315 π.Χ , γειτνιάζει με το Δήμο, σε μήκος περίπου 1500 μέτρων, αρχίζοντας από το Επταπύργιο – Ακρόπολη, κατηφορίζοντας κατά μήκος των τειχών σχεδόν μέχρι την Ληταία Πύλη.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Γεύματα αγάπης
  • Στη Νεάπολη η ανθρωπιά ξεχειλίζει

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δήμος Πειραιά

Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της Αττικής και ο σημαντικότερος λιμένας της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου. Ο Δήμος Πειραιώς αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο και οικισμό της Ελλάδας, με πληθυσμό 175.697, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ενώ η έκτασή του είναι 10,9 τ.χμ. Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αποτελείται από τον ομώνυμο δήμο και ακόμα έξι δήμους-προάστια, με συνολικό πληθυσμό 466.065 κατοίκους και έκταση 50,4 τ.χμ., και αποτελεί το νοτιοδυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας που συγκροτεί την περιφέρεια πρωτευούσης. Το κέντρο του Πειραιά απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας της οποίας αποτελεί ιστορικό επίνειο, ενώ ο δήμος αποτελεί την έδρα της Νομαρχίας Πειραιώς, που περιλαμβάνεται στηνΥπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Γιορτή με τα παιδιά του Πειραιά
  • Χριστούγεννα στον Πειραιά
  • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης είναι Καλλικρατικός Δήμος με τη συννένωση 3 Δημοτικών Κοινοτήτων: Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια. Είναι ο 2ος Δήμος (72.000) σε έκταση μετά την Αθήνα καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του Πεντελικού βουνού. Δήμαρχος είναι ο Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης με αποδεδειγμένη την πολύχρονη δυναμική προσφορά του στο Πεντελικό και στο περιβάλλον ευρύτερα. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Εστία δωρεάν παροχών
  • Εθελοντική αιμοδοσία
  • Εκδηλώσεις Δήμου Πεντέλης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δήμος Περιστερίου

Το Περιστέρι είναι ο 4ος Δήμος της χώρας και ο μητροπολιτικός Δήμος της Δυτικής Αθήνας, συνορεύει με τους Δήμους Ιλίου (βόρεια), Αθηναίων (ανατολικά), Αιγάλεω (νότια), Χαϊδαρίου (δυτικά) και Πετρούπολης (βορειοδυτικά). Η επίσημη απογραφή της Στατιστικής Υπηρεσίας το 2001 εκτιμά τον πληθυσμό σε 146.743 δημότες με σύνολο κατοικιών 60.519, ενώ τα Στατιστικά Δελτία καταναλωτών της ΔΕΗ εκτιμούν πληθυσμό πλέον των 350.000 κατοίκων.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • «Από καρδιάς»
  • Κέντρο Υγείας Περιστερίου
  • Πολιτική Προστασία Δήμου Περιστερίου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι δήμος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ζαλόγγου, Λούρου και Πρεβέζης. Πρωτεύουσά του θα είναι η Πρέβεζα, η μοναδική πόλη του δήμου.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Μουσική παράσταση

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δήμος Τρίπολης

Η πρώτη αναφορά στο όνομα της Τριπόλεως γίνεται το έτος 1467 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Το χωριό των Χριστουγέννων στην Τρίπολη
  • Οδός Αγάπης
  • Αθλότοπος Δήμου Τρίπολης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το σημερινό Χαλάνδρι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής. Ένα πλήθος από μοντέρνα και παλαιότερα κτίσματα, φαρδείς κεντρικοί δρόμοι, μικρές και μεγάλες πλατείες, καθώς και ένα δραστήριο και ισχυρό εμπορικό κέντρο, συνθέτουν τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά του Δήμου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν με την διακριτική τους παρουσία ένας αξιόλογος αριθμός αρχαίων ερειπίων που τα σεβάστηκε ο χρόνος και οι άνθρωποι.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Τα Χανιά, η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων , βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νομού. Τα Χανιά είναι το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο του νομού που φέρει το ίδιο όνομα. Ο Δήμος Χανίων έχει πραγματικό πληθυσμό 53.373 κάτοικους (απογραφή 2001) και έκταση 12.564 στρέμματα. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της ακτής Χανιών, στον λαιμό του ακρωτηρίου.Η πόλη των Χανίων είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας είδε κι έζησε πολλούς επιδρομείς, και πολιτισμούς των οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται σε προσόψεις των εκλεκτών μνημείων της.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias